Kennel Hardwood´s

 

Kennel Hardwood's kasvattaa pyreneittenmastiffeja, pitkäkarvaisia collieita, suomenajokoiria sekä englantilais-venäläisiä ajokoiria.

koti5.jpg

Olemme kuusihenkinen perhe, johon kuuluu minä Katja Rytkönen sekä puolisoni Pekka Rytkönen sekä viisi villiviikaria Ville -99, Janne -01, Jesse -03 , Joonas -04ja Helmi -10.

Harrastuksiini pitkin ikääni on kuulunut läheisellä tavalla eläimet ja varsinkin koirat. Ja työni puitteessanikin olen eläinten kanssa tekemisissä, sillä olen seminologi ammatiltani.

Muutimme omaan taloon Pielaveden kirkonkylältä heinäkuussa -05. Koirat saavat ulkoilla n. 2ha tontilla vapaasti. Tulevaisuuden haaveenamme on aidata koko tontti alue, sillä asumme aivan sinisen tien varrella. Koiriemme rikkautena on tien toisella puolella oleva järvi, jossa kesäisin koirat saavat nauttia vesikylvyistä. Harrastuksiimme koirien kanssa kuuluu lenkkeily ja pyöräily rauhallisilla autoteillä sekä metsässä liikkuminen. Koiranäyttelyissä kierrämme ympäri Suomea aina kun vain työt sallivat.

Koirista on tullut meidän koko perheen harrastus. Arki pyörii koirien ympärillä. Koirat ovat pihassa siellä, missä mekin olemme ja täten niistä on tullut hyvin lapsiläheisiä.

Koira harrastukseni lähti liikkeelle pikku tyttönä ollessa, kun minulla oli vanhempieni luona lemmikkivuohi. Maalasimme piharakennusta punamultamaalilla, kun vuohi tuli ja "ryyppäsi" maalia tietämättään. Muutaman päivän päästä maali koitui vuohen kohtaloksi eläinlääkärin neuvoista huolimatta. Rakkaan vuohen suru oli kova ja surun yli päästäkseni sain ensimmäisen kirjakoiran pitkäkarvaisen collien Seljankan Lady Sharmante vuonna -91. Sen jälkeen karvakuonoja on ollut aina.

Kennel nimen anoin yhdessä äitini kanssa, koska ikäni ei vielä riittänyt siihen. Kennel nimen sain "ommiin nimmiin" vuonna -95. Ensimmäinen collie pentue syntyi jo vuonna -93. Olen ihannoinut collieita siitä päivästä lähtiin, kun sain oman pennun.

Mieheni harrastaa metsästystä ja hän oli aina haaveillut omaa mehtäkoiraa. Vuonna -96 otimme uuden tuttavuuden silloisen kirjavan venäjänajokoiran nykyisin englantilais-venäläisen ajokoiran. Suuri metsästysvietti ja miellyttävä luonne ajoi meidät ensimmäisen englantilais-venäläisen ajokoiran Saarikosken Riinan pennuttamiseen. Pentueita oli vuosina 2000 , 2001 ja 2008.

Ensimmäinen Pyreneittenmastiffi Massivo Dame Luna tuli meille vuonna 1997 kennel Massivosta. Ihastuin rodun luonteeseen, lapsiläheiseen olemukseen sekä suureen kokoon. Rotuun hullaannuttua pyreneittenmastiffi pentueita on ollut vuosina -00, -03, -05 ja -06, -07.

Jos olet kiinostunut koiristamme tai rotuihin liittyvistä tiedoista ota rohkeasti yhteyttä.

Olet aina myös tervetullut katsomaan koiriamme tänne Savon sydämeen Pielavedelle!

katjajakoirat.jpg

 

 

 

YSTÄVÄLLISIN TERVEISIN.

KATJA RYTKÖNEN

 

 

 

Sivu päivitetty: 2013-02-09

 
Copyright Hardwood's kennel 2007